Wie zijn we?

Wie traint er bij Sumus Soldani?

Iedereen met de juiste ingesteldheid kan lid worden van Sumus Soldani en deelnemen aan de trainingen. Voorgaande ervaring met gevechtssporten of andere sporten is niet vereist, motivatie en karakter des temeer.

Een behoorlijke basisconditie is noodzakelijk om de trainingen op een comfortabele manier te kunnen volgen. Zo moet men ongeveer 15 a 20 minuten kunnen lopen, waarna nog genoeg energie moet overblijven voor een doorgedreven zwaardvechttraining. Tijdens de trainingen wordt er verder aan de conditie gewerkt.

Naast de nodige fysieke kwaliteiten zijn ook een zekere mentale weerstand en een minimum aan discipline onontbeerlijk. Stiptheid is belangrijk, de leden worden verwacht om met regelmaat te komen trainen, zeker op zondag.

Men hoeft buiten de trainingen geen extra tijd te besteden aan zwaardvechten, maar het wordt wel aangemoedigd. Veel van de oefeningen kunnen immers alleen uitgevoerd worden. En eens gebeten door de microbe, zal dit vanzelfsprekend worden.

De minimumleeftijd om lid te worden is 18 jaar.

Bestuur

  • Thierry Tollenboom - Voorzitter
  • Aäron Faes - Secretaris
  • Maarten Naeyaert - Penningmeester

Trainers

Ons gemotiveerd trainersteam bestaat uit de volgende 3 leden:

  • Davy Van Elst
  • Aäron Faes
  • Maarten Naeyaert

Davy Van Elst

Davy is actief zwaardvechter bij Sumus Soldani sedert 2009 en is sedert 2013 actief als trainer. In maart 2014 behaalde Davy zijn Fechter rank bij de Meyer Freifechter Guild voor zijn kennis en kunde van het langzwaard deel van Joachim Meyer. Davy zijn passie voor historische wapens en krijgskunsten is ontstaan uit het middeleeuws reenactment waar hij vroeger actief was.

Aäron Faes

Aäron is actief bij Sumus Soldani vanaf het begin en is redelijk rap ontspoord tot trainer... Zijn interesse ligt vooral in het langzwaard naar Liechtenauer (Von Danzig, Ringeck, Döbringer,...) en sinds kort ook bij Langes Messer naar Johannes Lecküchner. 

Maarten Naeyaert

Maarten is reeds vanaf het begin bij Sumus Soldani. Hoewel het langzwaard altijd centraal stond, is hij maar langzwaard trainer geworden via een omweg langs de quarterstaff. Zijn interesse gaat momenteel uit naar het langzwaard vechten volgens de Liechtenauer traditie, Joachim Meyer, en de Codex Wallerstein. In maart 2014 behaalde Maarten zijn Fechter rank bij de Meyer Freifechter Guild.